WebGenerator ProStats

Elke Mastwijk - Elke Mastwijk Alexandertechniek & CranioSacraal therapie

Elke Mastwijk (1967)

Sinds mijn eerste kennismaking met de Alexander Techniek in 1992 ben ik gegrepen door deze zachte methode die uitnodigt om bewust en met aandacht te bewegen en om dit vooral ook ontspannen te doen.  Hoe je beweegt en of je kunt ontspannen heeft een grote invloed op hoe je je voelt en hoe je overkomt.

Tijdens mijn eerste praktijkjaren merkte ik dat bewegingsbeperkingen niet altijd op te lossen zijn met aandacht en bewustzijn. Een traumatische ervaring of een ongeluk kan zoveel impact hebben op je leven dat ontspannen niet meer vanzelfsprekend is. Ook kan het zijn dat je zolang overbelast bent geweest dat je eerst diepe rust moet ervaren voordat je je bewegingspatroon kunt veranderen. Het is heilzaam als ontspanning dan op een andere manier verkregen wordt. Dat bereik ik met CranioSacraal therapie door onder andere het bindweefsel te helpen ontspannen.

In 2015 heb ik de opleiding Reflex Inhibitie Therapie bij Margaret Mulder afgerond. Deze opleiding gaf mij inzicht in de ontwikkeling van kinderen in de baarmoeder en het tijdens het eerste levensjaar.  Eventuele ingrijpende ervaringen uit deze periode van het leven zijn niet bewust toegankelijk maar zijn terug te zien  in de volwassen motoriek en coördinatie en in hoe je omgaat met prikkels en stress. Het is mogelijk om bij mij een Reflex Inhibitie traject te volgen. Tijdens dit traject worden de reflexen getest en indien nodig onder controle gebracht.

Mijn grote passie zijn paarden. Sinds 2008 behandel ik paarden met cranio sacraal therapie. Enkele keren per jaar geef ik de cursus “communiceren met paarden op de grond”. Ik ben recreatief ruiter en krijg wekelijks privéles bij Susanne Kerkenaar die les geeft vanuit een solide basis in de klassieke dressuurkunst en Centered Riding methode. Ik streef naar een ontspannen verbinding met het paard op de grond en in het zadel en ik geef Alexandertechniekles aan ruiters die hun zit willen verbeteren.

Opleiding:

  • Alexander Techniek Opleiding Nederland (1993-1996) docenten: A.J. Hoorweg en J. Burger. (Driejarige opleiding; 1600 uur).
  • Post Graduate Trimester aan het Constructive Teaching Centre Londen docenten: W. en D. Carrington. (1996)
  • Upledger Doorn – docenten: S. Visser, H. Huikeshoven, T. Bottema, M. Volkering (2001 – 2005)
  • Modules: CranioSacraal Therapie I (2001), CranioSacraal Therapie II (2003), Somato Emotional Release (2004) CranioSacraal Therapie in de pediatrie (2005)
  • CranioSacraal therapie voor paarden,  Maureen Rogers  (2008-2016)
  • Modules: ECS 1, ECS2, ECS3, cranium dissectie (ECD)
  • 3 Modules paarden anatomie (de voorhand, de rug en de achterhand) Faculteit Diergeneeskunde Utrecht (2016)
  • Reflex Inhibitie Therapie,  Margaret Mulder,  (2014-2015)

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexandertechniek (NeVLAT) sinds de oprichting in 1996 . Voor deze vereniging was ik actief als secretaris, voorzitter en lid van de klachtencommissie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren