Elke Mastwijk (1967)

Een slechte houding kan verstrekkende gevolgen hebben. Dat merkte ik op mijn 23ste toen ik om die reden bij de KLM werd afgewezen bij een sollicitatie.

Ik leerde Alexandertechniek kennen. En door Alexandertechniek- lessen te volgen verbeterde mijn houding snel, ook ervoer ik voor het eerst een ongekende ontspanning en vrijheid van bewegen. Daar- door geïnspireerd besloot ik de driejarige beroepsopleiding te volgen. Na mijn afstuderen in 1996 vestigde ik mijn Alexandertechniek- praktijk in Amsterdam.

Sinds 2001 ben ik ook CranioSacraal therapeute. De twee methodes vullen elkaar perfect aan.  Alexandertechniek zorgt voor ontspanning en vrijheid van bewegen. En met CranioSacraal Therapie kan ik onderliggende blokkades opsporen en helpen doorbreken. Zo kan ik mensen helpen die een ingrijpende fysieke of emotionele gebeurtenis hebben meegemaakt.

Mijn jarenlange ervaring heeft mij bewust gemaakt van de mogelijkheden en de beperkingen van beide disciplines. Daardoor kan ik goed inschatten of en wanneer een traject bij mij zinvol is. Blijkt dit niet zo te zijn dan wijs ik graag op andere mogelijkheden.

Sinds 2008 ben ik CranioSacraal Therapeut voor paarden. Meer informatie hierover vind je op mijn site voor paarden en ruiters: www.paardencranio.nl

Opleidingen:
  • Alexander Techniek Opleiding Nederland (1993-1996)
  • Post Graduate Constructive Teaching Centre Londen (1996)
  • Upledger Doorn - CranioSacraal Therapie I(2001)
  • Upledger Doorn - CranioSacraal Therapie II (2003)
  • Upledger Doorn - Somato Emotional Release (2004)
  • Upledger Doorn - CranioSacraal Therapie in de pediatrie (2005)
  • Maureen Rogers USA - CranioSacraal Therapie voor paarden (2008)
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexandertechniek: NeVLAT