+31 (0)6 5895 8019 emastwijk@planet.nl

Elke Mastwijk 

Sinds mijn eerste kennismaking met de Alexander Techniek in 1992 ben ik gegrepen door deze zachte methode die uitnodigt om bewust en met aandacht te bewegen en om dit vooral ook ontspannen te doen.  Hoe je beweegt en of je kunt ontspannen heeft een grote invloed op hoe je je voelt en hoe je overkomt.

Tijdens mijn eerste praktijkjaren merkte ik dat bewegingsbeperkingen niet altijd op te lossen zijn met aandacht en bewustzijn. Een traumatische ervaring of een ongeluk kan zoveel impact hebben op je leven dat ontspannen niet meer vanzelfsprekend is. Ook kan het zijn dat je zolang overbelast bent geweest dat je eerst diepe rust moet ervaren voordat je je bewegingspatroon kunt veranderen. Het is heilzaam als ontspanning dan op een andere manier verkregen wordt. Dat bereik ik met CranioSacraal therapie door onder andere het bindweefsel te helpen ontspannen.

In 2015 heb ik de opleiding Reflex Inhibitie Therapie bij Margaret Mulder afgerond. Deze opleiding gaf mij inzicht in de ontwikkeling van kinderen in de baarmoeder en het tijdens het eerste levensjaar.  Eventuele ingrijpende ervaringen uit deze periode van het leven zijn niet bewust toegankelijk maar zijn terug te zien  in de volwassen motoriek en coördinatie en in hoe je omgaat met prikkels en stress. Het is mogelijk om bij mij een Reflex Inhibitie traject te volgen. Tijdens dit traject worden de reflexen getest en indien nodig onder controle gebracht. Hiervoor gebruik ik technieken uit de kinesiologie ook wel bekend als spiertesten.

 

Passie voor paarden

Mijn passie zijn paarden. Ruiters komen al twintig jaar bij mij in de praktijk. Voor Alexander Techniek les om hun zit te verbeteren en voor CranioSacraal therapie om te herstellen na een val van een paard.  Het zijn deze cliënten geweest die erop hebben aangedrongen dat ik ook hun paarden (en later ook honden) zou behandelen.  Ik ben hiervoor naar Amerika gereisd om een opleiding te volgen bij Maureen Rogers. Sinds 2008 behandel ik paarden met cranio sacraal therapie. Mijn eigen paard is een zeer lieve en vrolijke jonge Friese ruin:  Jelle uit 2012. (Zie foto). Mijn paard is gehuisvest in een kudde in Baarn. Ik ben recreatie ruiter en ik volg intensief privé rijles. Ik streef naar een ontspannen verbinding met het paard op de grond en in het zadel.

Opleidingen

  • Alexander Techniek Opleiding Nederland (1993-1996) docenten: A.J. Hoorweg en J. Burger. (Driejarige opleiding; 1600 uur).
  • Post Graduate Trimester aan het Constructive Teaching Centre Londen docenten: W. en D. Carrington. (1996)
  • Upledger Doorn – docenten: S. Visser, H. Huikeshoven, T. Bottema, M. Volkering (2001 – 2005)
  • Modules: CranioSacraal Therapie I (2001), CranioSacraal Therapie II (2003), Somato Emotional Release (2004) CranioSacraal Therapie in de pediatrie (2005)
  • CranioSacraal therapie voor paarden,  Maureen Rogers  (2008-2016)
  • Modules: ECS 1, ECS2, ECS3, cranium dissectie (ECD)
  • Modules paarden anatomie (de voorhand, de rug en de achterhand) Faculteit Diergeneeskunde Utrecht (2016)
  • Reflex Inhibitie Therapie,  Margaret Mulder,  (2014-2015)

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexandertechniek (NeVLAT) sinds de oprichting in 1996 . Voor deze vereniging was ik actief als secretaris, voorzitter en lid van de klachtencommissie.