+31 (0)6 5895 8019 emastwijk@planet.nl

Wat is Honden Cranio

Ook honden kunnen problemen krijgen met het bewegingsapparaat. Omdat ze ouder en stijver worden, artrose krijgen, geopereerd zijn of een ongeluk hebben gehad. Soms ontstaan problemen ook door een slecht passend tuigje dat jarenlang de beweging van de poten en de schouders beperkt. Als ik mijn eigen hond uitlaat zie ik bij de helft van de honden die wij tegen komen een tuigje dat de beweging beperkt. 

Dankzij CranioSacraal behandelingen ontspannen spier- en bindweefsel en blijven honden soepel. Ze hebben weer zin om te wandelen en tonen minder pijnsignalen. Soms is “cure” niet meer mogelijk, maar “care” nog wel. CranioSacraal therapie kan de kwaliteit van leven van de oudere hond verbeteren. 

Honden behandel ik op locatie, op maandag en in de weekenden. Mijn werkgebied omvat de directe omgeving van Breda..  

De behandeling

Honden behandel ik aan huis. Ik maak kennis met je hond en ik bekijk rustig of de hond mijn aanwezigheid en aanraking accepteert. Ik evalueer het spier en bindweefsel, de rug, de schedel en het bekken. Stijve en harde plekken behandel ik met mijn handen en met therapeutische stemvorken.  Gemiddeld zijn er twee tot drie behandelingen nodig om een klacht te doorbreken. Als de hond op leeftijd is en/of chronische klachten heeft kan daarna 1x per twee maanden of 1 x per kwartaal een vervolgbehandeling zinvol zijn. 

Wanneer

– je hond is stijf en wordt hierdoor beperkt in zijn bewegingen  

– je hond heeft onverklaarbare pijn die wel kan worden vastgesteld, maar niet kan worden behandeld door de dierenarts of osteopaat 

– je hond is geopereerd  

– je hond verdraagt het tuigje of de halsband niet (meer) 

– je hond wil niet meer spelen of rennen

– je hond heeft een raar loopje, hij hupst meer dan hij loopt 

– je hond komt de trap of de bank niet meer op